Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #352. Black Panther Party Revisited.

Världen.

Black Panther Party Revisited heter denna video i dagens New York Times.

button-allpower-lg

 

http://www.nytimes.com/video/opinion/100000003463869/black-panthers-revisited.html?action=click&pgtype=Homepage&version=timesvideo-heading&module=watch-in-times-video®ion=video-player-region&WT.nav=video-player-region

Sverige.

Inbördeskriget i SD fortsätter och tilltar i styrka. K G Bergström i Expressen  kommenterar:

”Nu kan man ana att spänningarna tilltar. Kanske framför allt därför att Björn Söder uppenbart håller på att frysas ut av de övriga tre i den kvartett som styr SD. Uppgifter om att han underblåser det myteri som tycks vara under uppsegling i Stockholm, kan jag inte bedöma. Däremot är det uppenbart att de högerradikala i ungdomsförbundet nu gör ett nytt försök att flytta fram sina positioner i moderpartiet. Hittills har det misslyckats. SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand sparkades till och med tillsammans med William Hahne, vice ordförande i ungdomsförbundet från riksdagskansliet 2012. Nu vill Hahne bli ordförande för partiet i Stockholms stad. Han erkänner öppet att det leder till en högersväng, om han vinner. Men SD:s partiledning har samtidigt misslyckats med att tämja SDU-arna. Två gånger har mer SD-lojala personer utmanat om ordförandeposten i SDU. Båda förlorade”.

Och Aftonbladet skriver också att ”SDU:s William Hahne vill ta makten i SD:s Stockholmsdistrikt – det meddelar han i dag i ett videoklipp på Youtube. Enligt Aftonbladets källor är kandidaturen en offensiv mot partiledningen”.  Samtidigt går sittande ordföranden Mia Danielsson till hård attack mot utmanaren. ”Han är en politikerbroiler”, säger hon till Svenska Dagbladet.

Statsvetaren Ulf Bjereld talar i samma tidning om ”en skakig period inom SD. Mattias Karlsson, Jimmie Åkesson och Richard Jomshof vill ha bort Björn Söder som partisekreterare – något som lett till öppen konflikt”.

De fyras gäng…så var de bara tre. Det nya här är alltså att SD:arna på alla nivåer öppet angriper varandra. Gud give att detta innebär början till slutet för rasistiska Sverige”demokraterna”!

Malmö/Lund.

Sydsvenskans artikel om allaktivitetshuset Vilda Väster är supersnäll; jag vet inte vad som har hänt där. Läs själva: http://www.sydsvenskan.se/lund/trivsam-husinvigning-pa-vilda-vaster/

Kyrkan på Klostergården tänker bygga ett härbärge med övernattning och utspisning för hemlösa. Utmärkt. Behovet är stort och akut och de hemlösa i Lund blir bara fler som ett resultat av den stenhårda nyliberala ekonomin. Bra alltså. Vad tror ni reaktionerna blir? Jo, ägaren till Klostergårdens centrumanläggning, Klövern Lund AB protesterar. Klöver är viktigare än människor. Enligt företaget passar verksamheten inte in i området där det lagts ned mycket energi och arbete för att ”höja atmosfären och miljön”(skd.se). Bolaget säger sig också ha egna erfarenheter av att ”ett natthärbärge ofta har stor negativ påverkan på angränsande område, inklusive affärsrörelser”. Nonsens naturligtvis, och kyrkan tillbakavisar utförligt dessa invändningar. Sätt igång och bygg, utomhustemperaturen sjunker!

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: