Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #323. Revolution bättre än stadsmission.

Världen.

Putin är orolig för en ”färgrevolution” i Ryssland. Ett regimskifte vore visserligen önskvärt – om det går åt ett frihetligt vänsterhåll. Men de ekonomiska sanktionerna Ryssland utsätts för av omvärlden har knappast det syftet; USA, EU och extremhögern lurar i bakgrunden.

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article19901698.ab

Sverige.

Sjunkande pensioner och en tuffare bostadsmarknad sätter våra äldre på gatan, konstateras det i en rapport från Stockholms Stadsmission. Nu vädjar de om hjälp. ”Gör något. Så att vi kan förhindra att våra mammor och pappor hamnar i hemlöshet” säger Marika Markovits på Stockholms Stadsmission (metro.se). Och nyligen har vi fått läsa om en 80-årig kvinna som vräkts för att dottern och inte hon själv stod på kontaktet (!).  Hyran hade betalts i god tid varje månad. Hon får nu sova i en gammal bil. Detta är totalt motbjudande och hade aldrig tillåtits i ett rättvist, frihetligt socialistiskt samhälle, inte för en sekund! Det borde inte vara tillåtet att vräka någon överhuvudtaget. Minst 5 000 hemlösa svenskar saknar mat för dagen, och till detta kommer EU-migranternas situation. Jag minns hur chockad jag var när jag första gången kom till New York 1990; hemlösa, tiggare och mentalpatienter i varje gathörn; det direkta resultatet av Ronald Reagans nyliberala offensiv. Allt elände i USA kommer hit med några års fördröjning. Men vi kan aldrig låta oss vänjas vid detta.

Ännu en orsak att omkullkasta det bestående. Hellre revolution än mission. Kan vi räkna med din medverkan?

hemlös

Här nedan är klassfotot som alla talar om. Patricia Spång Lundahl, som håller i skylten, berättar att fotot har gillats av 21 000 och delats över tusen gånger på Facebook. Courtesy gp.se.

 

AntiSd

 

Malmö/Lund.

Apple har öppnat ett utvecklingskontor på Mobile Heights i Lund och blir granne med Ericsson och Sony Mobile rapporterar nyhetssajten Rapidus. Ett positivt tecken efter alla nerdragningar inom IT-branschen den senaste tiden.

Konsten

Kolla in Fabian Oefner, fotografen som specialiserat sig på färg och färgstoffer: http://www.tastiskt.se/foto/masterfotografen-av-farger-fabian-oefner/  Underbara bilder. En tröst i vintermörkret. Här kan man tala om färgrevolution.

Uppsnappat på Twitter: ”Alla med hjärna har ett val – Ingen människa är liberal!”  —@liberaldrig

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

4 kommentarer på “Krönika #323. Revolution bättre än stadsmission.

 1. Tusse
  22 november, 2014

  Mobile Heights var en för mig ny adress. Lyckades dock lokalisera den och fann att den hade mitt gamla postnummer 223 62; siffror som ledde mig vidare till Villa Tuna (eller Tuna slott som det också kallades). Minns att det hängde en förstoring av ett foto på restaurang Finn Inn, där för övrigt byggmästare Harry Karlsson var stamgäst. Se http://bevaringsprogram.lund.se/wiki/bevaringsprogram/index.php/Tuna_slott

  Gilla

  • Konst & Politik
   22 november, 2014

   Ja Mobile Heights, vid Vattentornet, ska väl alludera på Silicon Valley kan jag tro 🙂 Framlidne Byggmästaren Harry Karlssons imposanta villa ligger inte långt härifrån, vid Gamla Östra Torns by. Anna Wahlgren är hans dotter, den svenska barnuppfostrans nemesis, om jag får tycka något…

   Gilla

   • Tusse
    22 november, 2014

    Framliden? Ja, han var ju gammal redan då. Visste inte om släktskapet Karlsson/Wahlgren, men man lär så länge man lever. Ska kolla imposant villa vid nästa besök i Lund, vare sig det blir in persona eller med G–gle Maps!

    Gilla

 2. Tusse
  22 november, 2014

  PS: Tack för upplysningen som fick mig att söka vidare och bekräfta det förmodade sambandet mellan Harry i Lund och Sven-Harry i Stockholm, vars konstmuseum i Vasaparken jag passerar med jämna mellanrum.

  Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 22 november, 2014 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: