Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #312. Seger åt Palestina!

Världen.

Sverige har nu erkänt Palestina och flera länder väntas följa efter. Palestinierna är glada och Israel surar och tar hem sin ambassadör. Bra gjort, Wallström & Löfven. En symbolisk gest men ändå. Vi får hoppas att fortsättning följer. För en gångs skull kan man få känna sig litet, litet stolt över svensk utrikespolitik.

For_Palestine_by_STiX2000

De 85 rikaste personerna i världen äger lika mycket som den fattigaste halvan av hela världens befolkning, avslöjade organisationen Oxfam tidigare i år. Organisationen anser att extrem ojämlikhet leder till korruption, förhindrar ekonomisk tillväxt och underminerar den grund som samhället vilar på. Microsofts Bill Gates äger 81,2 miljarder dollar och får på den förmögenheten 4 miljoner dollar om dagen bara i ränta. Oxfam anser att en förmögenhetsskatt på världens dollarmiljardärer på 1,5 procent skulle kunna bekosta skolgången för alla barn och grundläggande sjukvård i de fattigaste 49 länderna (TT).

Sverige.

USA och de borgerliga surar också efter palestinabeslutet och vill se fortsatt Israelisk aggression och kolonialisation. Men det blir ingen fred utan seger för det palestinska folket.

Malmö/Lund.

De rödgrönrosa i Lund vill ha fler bostäder, fler lärare, mindre klasser och mer äldreomsorgspersonal. Upp till bevis — låt oss se litet verkstad nu! Vi kommer att ligga på tills ni uppfyllt era löften, bara så ni vet!

Konsten.

Konstvetaren Birgit Rausing, känd för boken om Tora Vega Holmström, donerar miljoner till Skissernas Museeum i Lund, (80 år i år) som får råd till nya utbyggnader och satsningar (SDS).

 Övrigt: Halloween

”Det går ett SPÖKE genom Europa” börjar Marx/Engels Manifestet, ”kommunismens spöke”. Denna gång är det väl tyvärr ett högerspöke istället, men det är bara tillfälligt. Happy Halloween!

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 30 oktober, 2014 av i * KRÖNIKAN och märktes , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: