Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #307. Bye, bye nolltolerans!

Världen.

England kommer också att erkänna Palestina, liksom Sverige. En majoritet av världens länder har redan gjort det. Utom Israel. Här är frihetssången som spelas i Hongkongs stora demonstrationer just nu: Beyond – 海闊天空

http://youtu.be/RkwXm7HLA1k

Sverige.

Barn under 18 får gratis receptbelagd medicin. Bra. I Alliansens Sverige var det tvärtom – allt som förut var gratis skulle avgiftsbeläggas. Gör nu även kollektivtrafiken gratis! SD portas från Nobelfesten. Också bra. Se nu bara till så att nazisterna inte får demonstrera denna dag som dom gjorde förra året!

Jimmie Åkesson är sjukskriven på obestämd tid. Han skyller sitt tillstånd omväxlande på den radikala vänstern och på valspurten. Nu vet vi ju att rasism kan allvarligt skada din och din omgivnings hälsa, och att den till och med kan bli kronisk. Politisk omskolning är det enda som hjälper, men vi utesluter inte att det också finns hopplösa fall. Krya på dig!

Nu ryker nolltoleransen i Stockholm skriver Gatukonst.se. De rödgrönrosa avskaffar nolltoleransen mot graffiti. Lagliga väggar blir en senare fråga. Hurra! Love & Respect för det!

spraycan6

Malmö/Lund.

Privatskolan Realgymnasiet är i blåsväder. ”Vad gäller skolor i Lund har vi aldrig tidigare sett så omfattande kritik”, säger utbildningsdirektör Stefan Norrestam (skd.se). Lunds kommunpolitiker tjänar i snitt 18 080 kronor mer i månaden än den genomsnittlige Lundabon (SDS). Gör dom skäl för den lönen? Har dom gjort Lund bättre hittills? Var, när, hur?

Konsten.
Eller okonsten, snarare. Lars Vilks (vem annars?) skall hålla ett föredrag till försvar för nazistiske affischklistraren Dan Park, flerfaldigt dömd för hets mot folkgrupp, på stadsbiblioteket i Oslo. Park har på flera affischer hyllat massmördaren Anders Behring Breivik och framställt honom som en modeikon (ETC.se). Någon föreslog att Isis skulle få ta hand om dom; svin som svin; men det verkar något huvudlöst. Framförallt – kalla inte detta för konst eller utövarna för konstnärer; nazipropagandister räcker bra som beskrivning. Det är konstvärlden som bestämmer vad som definieras som konst, och där ingår både institutionerna, kritikerna, den konstälskande bloggpubliken och t.o.m. undertecknad.

Något gladare (och mer seriös) konst nu; Lerkot tipsar (tack!) på fb om konstnären Pawel Kuczynski, www.pawelkuczynski.com/Prace/Cartoons/  med sina innovativa målningar (t.v.) ”These 29 Clever Drawings Will Make You Question Everything Wrong With The World”. Du har bra känsla för det originella, Lerkot, tipstack! T.h. en av mina digitala bilder som jag nu mödosamt för över till olja. Hjärnkraft – ja tack!

Love, Peace & Understanding – anarchy is order

le-monde-ne-tourne-plus-rond-des-illustrations-satiriques-poignantes-denoncent-les-horreurs-de-notre-societe36

Hjärnkraftx4

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: