Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #292. Inga SvP:are på våra gator!

Världen

Fascism i Israel ett växande problem. http://sabbah.biz/mt/archives/2014/08/27/fascism-grips-israel/

Sverige

Fullt krig i Stockholm. Nassetåget angripet, 50 personer gripna, kravallstaketen rivna, kyrkklockor ringde, massiv Operanmotdemonstration med högt tryck. Några motdemonstranter lyckades ta sig upp på Operans tak (t.v.). Vid 18-tiden forslades nazisterna skamset iväg. En kraftfull protest! Ge nu f-n i att utfärda fler tillstånd till SvP, SMR eller SD! Kriminella rasistiska organisationer bör förbjudas. Följ genast FN-beslutet om förbud mot rasismpropaganda! http://www.sydsvenskan.se/sverige/fn-kritik-mot-svensk-rasistprogaganda/

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19447719.ab

sVpStockholm

Bild courtesy hbl

Politisk censur i skolan måste upphöra!

”Hiphopartisten Cleo har stängts av från sitt arbete på Midgårdsskolan i Umeå på grund av politiska ställningstaganden som skolledningen anser vara kontroversiella. Nu har eleverna startat ett upprop för att hon ska få stanna kvar. ”Jag blev lite ställd. Jag hade inte fått något besked om att det inte skulle bli något” säger Cleo. Nathalie Missaoui som hon egentligen heter, har inom ramen för skolans hiphopprojekt utbildat skolans musikelever i bland annat att författa texter och att stå på scen. Inför läsåret 2014–2015 har skolledningen beslutat att avbryta samarbetet med Nathalie Missaoui. Orsaken är enligt Midgårdsskolans elevkår att Nathalie Missaoui engagerat sig i den så kallade Free Joel-kampanjen för den antifascist som dömdes för dråpförsök efter nazistattacken i Kärrtorp i vintras”, skriver Arbetaren.

Brasse Brännström R.I.P. En underbar och varm människa, komikern Brasse Brännström, har avlidit. Hur många barn har inte lärt sig bokstäverna av programmet 5 myror är fler än 4 elefanter?

femmyror

Malmö/Lund

Tetrapak lägger ner fabriken i Lund och 350 arbetare avskedas. Grundaren Rausing är en av världens rikaste personer och borde ha råd att låta Tetrapak finnas kvar. Jag jobbade nattskift där på 60-talet och stressen var enorm, men jag beklagar de som blivit arbetslösa nu.

Konsten

Världens längsta teckning, 3 kilometer, gjordes detta år av konstnären Singh och motivet är Kama Sutra. Guiness rekordbok var där. http://worldslongestdrawing.blogspot.se/p/about-the.html

Se videon här: http://youtu.be/W_8hpIjl6Gg

worlds longest drawing and sculpture  by artist singh display collargeLove, Peace & Understanding – anarchy is order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: