Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #285. SvP ut ur Malmö!

Världen: Övervåld och rasism

FergusonJanne Strang/hbl skriver om polissjutningen i Ferguson, St Louis: Polisledningens arrogans, tafatta lögner och mörkanden har tillspetsat stämningen ytterligare och fått invånare att kväll efter kväll dra ut på gatan i protester. De har besvarats med stor brutalitet. Militariseringen av amerikansk polis började under ”kriget mot narkotikan” på 1980-talet och har trappats upp betydligt under ”kriget mot terrorismen” under 2000-talet. Bilder från Ferguson visar maskerade, soldatliknande poliser i full stridsmundering som riktar automatvapen mot civila och skjuter tårgas inifrån bombsäkra militärfordon. Överdriften av våldet är absurt, och motverkar naturligtvis alla goda syften.”

Sverige: Reinfeldt gynnar SD

Genom sitt utspel om massinvanding som hotar samhällsekonomin försöker Reinfeldt medvetet stärka SD, allt för att motarbeta de rödgröna. Politiken är verkligen ett frånstötande, smutsigt spel. Det kommer knappast att lyckas.

Malmö/Lund: Inga nazister på våra gator!

Svpmalmö

Liveuppdateringar kommer att finnas i Krönika # 286.

Nazisterna i Svenskarnas Parti ska försöka hålla valmöte i Malmö på Limhamnstorget lördag. Polisen hade kunnat nobba dem men vill förstås mycket hellre skydda dem mot demokratiska, antinazistiska motdemonstranter som beräknas bli minst 2000. Sympatierna för SvP är av allt att döma betydligt mycket större inom polisen än hos allmänheten och polisen borde därför fråntas alla sådana uppdrag på grund av jäv.

Verktygen för att förbjuda SvP och SMR finns redan, lagen om hets mot folkgrupp samt FN:s och EU:s direktiv att förbjuda rasistiska organisationer. Gör det – och förhindra det fortsatta mördandet! Allas lika värde går i detta fall klart före organisationsfriheten. Men: håll tassarna borta från alla andra organisationer! Antifascism är och förblir självförsvar.                      

                                                                                               * * *

Det finns bara 8 600 studentbostäder i Lund och det är 50 000 som ska dela på dem – det är läget inför terminsstarten. Känns det igen? Studenter? Som ska ha bostad? Här? Nu? Det hade vi inte en ANING om säger hela Byggnadsnämnden i kör.

Jag är inte imponerad av de nya hyrcyklarna i Lund. Cyklar ska vara gratis – som de vita kommunala cyklarna i Amsterdam. Det fungerade utmärkt, utan avgifter och utan Statens inblandning. Visserligen kan man med Lundahojbyta cykel varje halvtimme utan avgift, men bara en sån sak som att J.C. Decaux står bakom gör mig skeptisk.

 a

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

 

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 22 augusti, 2014 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: