Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #283. Vad det kunde vara.

Vad det kunde vara

Världen

Polisens dödsskjutning av en obeväpnad svart 18-åring i St Louis, Missouri fortsätter att orsaka kravaller. Den vita poliskårens uppträdande i det svarta området Ferguson uppfattas som en ockupationsstyrka. Undantagstillstånd och utegångsförbud råder, Nationalgardet har kallats in.

Helt nya uppgifter visar att finansmannen Marcus Wallenberg jr 2008 fick regeringen att ändra sig och fortsätta samarbeta om den olagliga vapenfabriken i Saudiarabien. Det framkommer i en ny bok (svd.se). När ska vi bli av med alla dessa kapitalistiska blodiglar? Jag bara undrar.

Sverige

I Krönika #273 skrev jag om Athena Farrokhzad och hennes modiga Sommarprat. Ännu ett Sommarprogram jag gillar: Karin ”Kakan” Hermansson, inklusive hennes låtlista med Anarkafeministiska kören och Frank Zappa. Om homofobi, countrymusik och konst. Starkt! http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/415658?programid=2071&playchannel=132

Kakan

”Vår lojalitet finns alltid med kämpande människor, aldrig med makten” skriver KP i Proletären. — Utom med polismakten då, tvingas vi tillägga, vi som var med i Göteborg 2001.

SKP:s valfilm recenseras nästan välvilligt av Sverige.pk här. Den får ”2 Leninbyster av 5 möjliga”.

Malmö/Lund

Nej, SD-reklamen i Malmö och Lunds kollektivtrafik blir inte av, precis som jag ville. Var det min förtjänst? Nej, det tror jag inte, men bra i alla fall. Bort med dummokraterna!

Konsten

Alexa Meade är en konstnär med en unik arbetsprocess. Hon fotograferar människor som hon fått att likna målningar – genom att måla på dem. Resultatet är förbryllande och problematiserar skillnaden mellan vad vi ser och vad det är. http://vimeo.com/51727498

Själv intresserar jag mig för skillnaden mellan vad det är och vad det kunde vara. Revolutionen blir det ultimata allkonstverket.

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 17 augusti, 2014 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: