Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #282. Lyssna på de fattiga!

Världen:

Påven uppmanar till att ”lyssna till de fattiga”! (svd.se). Den latinamerikanska revolutionen instämmer. Och det borde alla göra. Utom högeralliansen och SD, då.

Sverige:

Kykklockorna ringde i 25 minuter när Åkesson höll tal i Falun. Någon initiativkraftig person hade ställt om tekniken. Direkt aktion när den är som bäst. Och i Södertälje vägrar Kommunal SD-reklam i bussarna med hänvisning till personalens säkerhet (svt.se).

Det lutar tydligen åt att Margot Wallström, tack och lov inte den Israelbugande Göran Persson, blir utrikesminister i en eventuell (s)-regering. Persson får fortsätta att syssla med sina kor och valboskapen tackar för det. Sifo meddelar att (v) ökar, Centern och (kd) åker ut. Jag vill själv helst inte ha någon regering alls – hellre en revolutionskommitté á la 1917.

Har ni förresten lagt märke till hur ordet ”vänsterextrem” används i debatten? Det var Jimmie Åkesson som började och nu tar de borgerliga ledarskribenterna efter som papegojor. ”Vänsterextrem” är givetvis inget argument – det saknar våra motståndare helt – utan ett pejorativ. Den radikala vänsterns politik är inte extrem – det handlar bara om sunt förnuft: att vara extremt mycket för rättvisa och demokrati. Extremisterna i vår tid är nazister, fascister och nyliberaler, och där handlar det mer om ett tillstånd än en åsikt.

Malmö/Lund:

Malmö och Lund borde också vägra SD-reklam i kollektivtrafiken! Fast passagerarna själva kan nog ordna det i annat fall.

Konsten:

Att ljuga är också en konst. Valaffischerna sprids nu över landet. SD påstår sig vara ett mittenparti, Moderaterna ställer jobb mot social trygghet, Centerns affischer visar en träplanka med ordet ”närodlat”. ”Inavlat” ska det nog vara. Samtliga affischer är oestetiska, några direkt fula. Så blir det när man ljuger. Det är fult att ljuga. Upprorsbladets kampanj är bäst tycker jag. Dekalen ”Valurna” att sätta på valfri (!) papperskorg. Nedan en alternativ SD-affisch.

val2

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 16 augusti, 2014 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: