Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #239

Annars kunde det bli revolution

Världen: Apartheid i Israel

USA:s utrikesminister John Kerry menar att Israel ”riskerar att bli en apartheidstat”. Det var nästan rätt. Israel ÄR en apartheidstat.

Sverige: Nazister bör inte ges tillstånd att demonstrera

Nazistiska Svenskarnas parti borde inte ha fått tillstånd att demonstrera i Jönköping på första maj. Polisen och övriga rättsväsendet fortsätter visa okunnighet och ointresse för att tillämpa lagarna rörande hatbrott. Det skriver före detta polisintendent Eric Rönnegård i SvD. Vad som än händer 1 maj faller ansvaret tungt på polisen: de tillåter och uppmuntrar brottet hets mot folkgrupp när SvP får heila, hota invandrare och visa sina förbjudna symboler. SvP:s hatbrottsparad skyddas inte av yttrandefriheten och polisen blir därmed anstiftare och medbrottsling. Ställ in, lägg ner, förhindra en katastrof.

Joel Bjurströmer Almgren dömdes idag till 6,5 års fängelse för att ha agerat i nödvärn i JoelKärrtorp. Det är en helt orättfärdig dom. Att försvararen döms mycket hårdare än angriparen strider mot varje människas normala rättsuppfattning. Hade polisen skött sin uppgift hade det dessutom aldrig varit nödvändigt med självförsvar. Det säkraste för allmänheten vore att kriminalisera nazismen, bara nazismen, och problemet vore löst. Domen kommer givetvis att överklagas. Free Joel!

Malmö/Lund: Distrahera mera

joakim

Sydsvenskan ömmar för de stackars miljonärerna: ”Om (s) höjer min skatt tänker jag sänka min lön”, utbrister en av dessa beklagansvärda rika. Med darr på stämman. Det finns verkligen problem i samhället: skatterna. Vilken kulturgärning att ge röst åt denna utsatta minoritet.

Oväsentligheter som den sedan 2006 avspärrade centrala parken Bytaregången och den fantastiska brytfesten går man däremot förbi med största möjliga tystnad. För att man bryr sig – om de som betalar.

Samtidigt hopar sig tiggarna i gathörnen, och allt fler är vanliga svenskar. De borgerliga massmedias viktigaste uppgift vid sidan av propagandan är att fragmentisera verkligheten. Vi påminns ständigt om oväsentliga detaljer för att vi ska glömma den väsentliga helheten.

Annars kunde det bli revolution. Men förr eller senare smäller det.

Konsten: Humor mot SD

196 ordvitsar om Sverigedemokraterna återfinns i en kommande bok av konstnären Karl Fredrik Mattsson som blev rikskändis över en natt när han häromåret trädde fram som upphovsman till mynten med texten ”Vår horkarl till kung” som vi tidigare skrivit om på Konst & Politik. Nu är han alltså tillbaka – som författare. Boken ”Järnrör inte min kompis” kommer ut på Leopard förlag i mitten av maj. Överskottet från försäljningen går till det antirasistiska nätverket Linje 17 (svd.se).

Och gud så skönt det är att sitta i solen och äta glass när gyllenlacken blommar. Jag ber att få beställa sol till en revolutionär 1 maj goda SMHI. Och sen följer Smålands kulturvecka 10-17 maj – jag hoppas hänga där varje dag. Sobert program. Karnevalen kan slänga sig i väggen.

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

 

 

 

 

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 28 april, 2014 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: