Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #238

 Bytaregången är befriat område!

scilla

Världen: Socialismen uppdateras i Venezuela

Caracas, 21/4 (EFE). Venezuelas vänsterregering genomför nu en decentralisering av makten för att undvika misstaget som socialismen i Östeuropa gjorde, där en parasitär elit utvecklades, sa vice presidenten Jorge Arreaza, skriver La Prensa. Analysen är korrekt och det bådar gott för 2000-talets socialism – den frihetliga socialismen.

På inbjudan av Atens samordningskommitté samlades den 11 – 13 april aktivister från 20 europeiska länder för att gemensamt diskutera en väg framåt i en tid då fascisternas stöveltramp ekar allt högre på Europas gator (offensiv.se)

Sverige: Våg av antirasism rör sig över Sverige

”Våg av antirasism rör sig över Sverige”. I skuggan av Jimmie Åkessons Sverigeresa växer en motrörelse fram, skriver SvD. ”Den nya vågen är så kraftfull att den tyder på att antirasismen återigen håller på att bli den starkast mobiliserande kraften i civilsamhället”, menar Jan Jämte, statsvetare och rörelseforskare vid Umeå universitet.

Malmö/Lund: En brytfest är inget brott

Brytfesten i Bytaregången blev en succé. Jag gjorde entré på en stege över ett plank, dunsade ner på andra sidan, och se där: hundratals snälla och glada aktivister som dansade och festade med eget musikband i den blå aprilnatten. Helt gudomligt. ”Som Christiania!” utbrast Kalle W. Och det bästa av allt – inga poliser. Låt nu Bytaregången stå öppen i fortsättningen, och fräscha upp hela stället parkförvaltningen.

Skaffa sen missbrukarna en skyddad plats nånstans där dom kan ta sin fix med sjukvårdspersonal i närheten som man så framgångsrikt gjort i Köpenhamn. Och låt A-laget vara ifred. Bytaregången är befriad och allmänheten uppmanas att använda den igen!

bryt

I hela landet har sjuksköterskestudenter demonstrerat 24/4. I Lund samlades runt ett hundratal demonstranter på Stortorget under parollen ”Inte under 25 000!” Kampanjen som pågått i flera år syftar till att sjuksköterskestudenter ska vägra ta arbeten för under 25 000.

Konsten: Ge graffiti samma villkor och rättigheter som all annan konst

”Stockholm är den sista huvudstaden i Europa med nolltolerans mot graffiti. Det slår mot en hel kulturform på ett sätt som vi bara känner igen från totalitära stater. Tidigare hade vi sällskap av Minsk i Vitryssland, men även där finns numera en öppen vägg för laglig graffiti” (svd.se)

imgur.com_DBe3N
 Love, Peace & Understanding — anarchy is order

 

 

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 26 april, 2014 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: