Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #205

Staden är vår – nu öppnar vi den!

Världen

Den siste japanska militären från Andra världskriget som gömde sig i djungeln i tron att kriget inte var slut har avlidit 91 år gammal, skriver The New York Times. Han överlevde på bananer och kokosnötter alltsedan 1945 och en bit in på sjuttiotalet. Japan ser nostalgiskt på hans fall men ska man hålla ut i flera decennier måste saken vara värd att försvara och det kan man verkligen inte säga om den japanska imperialismen.

Men för anarkismens skull vore jag nog beredd att leva på bananer och kokosnötter i fyrtio år om det skulle behövas!

Sverige

Kent Ekeroth (sd) gick på krogen med sin Säpouppvaktning, kallade en gäst för ”hora” och blev avvisad. Vilket givetvis gav honom anledning att spela martyr. En polisanmälan mot restaurangen har gjorts – av Säpo! Åtalet har lagts ner. Ännu en gång gör polisen och SD gemensam sak. Vi hoppas en gång kunna avskaffa dem båda.

Det finns faktiskt radikala SSU:are. SSU Molotov är en militant antifascistisk reaktion på nazistvåldet. Kan SAP radikaliseras under tryck från de egna antirasisterna?

Här är mer info om den snygga husockupationen i Jönköping nyligen: bild på den fantastiska banderollen nedan. Vi följer utvecklingen med stort intresse.

Jönköping

Först var det maffiabossen Sopranos, nu ska partiledarna prata med psykoterapeuten i tv. Kan nog behövas. Vi får hoppas  Margit Norell-effekten uteblir. Kanske börjar dom tala sanning, vem vet. Originellt inom politiken.

Malmö/Lund

Mannen i det uppmärksammade våldtäktsmålet i Lund visar sig nu ha druckit åtta starköl och två whisky – ändå ansåg tingsrätten att han var mer trovärdig än kvinnan. En samtyckeslag kunde vara lösningen och 3000 samlades på Medborgarplatsen i Stockholm för att lagen ska införas nu (gp.se).

http://www.gp.se/gptv#M8x-0FijqOFROSAdR4Fb2w

2014: Valet är galet, del 2.

Det talas ibland om ”demokratiska val” som om själva partikraturen skulle vara demokratisk. Men Hitler kom till makten på det sättet; alltså finns ingen demokrati inbyggd i partisystemet. Och Allende kom också till makten genom ”demokratiska val” bara för att störtas i en fascistkupp med USA:s medhjälp. Så mycket för ”demokratin” när det verkligen gäller. Nej, partier är inte demokrati. Folkomröstningar kan vara det – men dom kan som bekant enkelt underkännas och sättas ur spel av Staten, vilket vi såg ske med kärnkraftsomröstningen 1980.  Alltså finns det ingen verklig demokrati under kapitalismen och det går inte att införa socialism den vägen vilket också är tanken. Först när Staten & Kapitalet är avskaffade kan den folkliga direkta demokratin börja byggas och till detta ändamål sår vi våra små revolutionsfrön varje dag.

En blomma har kraften att spränga asfalten. Och tusen blommor…

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: