Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #146

Spioneri och slaveri

Världen

Naturligtvis händer det lika mycket på sommaren som under andra årstider, det är bara nyhetsförmedlingen som stannar upp eftersom journalisterna har semester. Istället får vi veta sådant som att ”kändistatueraren bryter sin förlovning” – även de löjligaste pseudohändelser används för att hålla kommersen igång i Skådespelssamhället.

Den största nyheten just nu är något ingen vet, ännu en icke-nyhet med andra ord. Var finns Edward Snowden? Även om jag visste det skulle jag inte föra det vidare utan jag hoppas det är som Julian Assange säger att ”han är i säkerhet”.

Sverige

Alliansen minskar och de rödgröna ökar i senaste opinionsmätningen. Det tar sig sa pyromanen.

Spionen Hans-Erik Sjöholm, f.d. officer, har sedan 1980-talet och en bit in på 2000-talet sapoinfiltrerat Vänsterpartiet och rapporterat till Säpo bland annat om Lars Ohly och andra i partitoppen, skriver Aftonbladet. Åsiktsregistrering är officiellt förbjuden sedan 1969, men pågår tydligen fortfarande. Säpo är en stat i Staten som politikerna aldrig kan få kontroll över, dom följer sin egen paranoida logik och ändå finns dom aldrig där dom kan behövas. Vad gjorde dom mot det nynazistiska uppsvinget under 1990-talet? Inget vi känner till. Istället buggar dom Lars Ohly…Vilka är den största säkerhetsrisken i Sverige, Säpo eller Vänsterpartiet? Och att Säpo betraktar SD som ett demokratiskt parti, till skillnad alltså mot VP, är nog en gåta för dom flesta. Liksom andra protofascistiska och etnokratiska partier i Europa väntar SD bara på sin chans att dra på sig stövlarna och ta över makten och då kan det vara för sent för att ingripa.

(Fp) vill införa tvångsarbete, det vill säga slaveri, enligt ”Landskronamodellen”. Trots att det är förbjudet enligt FN, Europakonventionen och svensk lag. Liberalerna upphör aldrig att förvåna.

Lund/Malmö

Högevallsbadet fungerar inte efter renoveringen och kostar allt mer; trots detta har man höjt avgifterna.

Viktor Algrens bok ”Han åt mitt hjärta” som vi har skrivit om i denna blogg kommer att gå som sommarföljetong i Arbetaren. Riktigt bra!

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 29 juni, 2013 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: