Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #145

Världen
USA letar febrilt efter Edward Snowden, hjälten som avslöjade de amerikanska och brittiska staternas tillgång till all internet- och emailtrafik, världshistoriens största övervakningsprojekt. Men han finns inte längre i Hongkong utan är på väg till Island, Ryssland eller Ecuador, uppgifterna varierar,  för att söka asyl. Heja Snowden!

Protesters blow whistles during a protest in support of Edward Snowden in Hong Kong

Sverige

De 50 nazister som bildade ett ”medborgargarde” i Storvreten och bland annat misshandlade en 15-åring på kryckor slipper åtal. Detta trots (eller tack vare?) att Expo klarlagt vilka personer det handlar om, de flesta gravt belastade och några av dem välkända SvP-profiler. Daniel Spansk, SvP-representant i Nykvarns kommun, nämns där som en i ”medborgargardet”. Utredningen läggs ner av polisen ”i brist på bevis” vilket i sin tur är en fortsättning på den totala passivitet polisen uppvisade vid själva händelsen. Inte särskilt förvånande då polis och nazister brukar uppfatta saker och ting på ett liknande sätt, men heller inte särskilt smakfullt ur rättssäkerhetssynpunkt.

Bilan Osman vill i en artikel på Sourze att SD tar avstånd från hatet de bidragit till. Det skulle förvåna oss mycket om de gjorde det eftersom detta är hela affärsidén bakom SD: alla konflikter i samhället som beror på klassmotsättningar skylls på etniska grupper där bara ”judar” har bytts ut mot ”muslimer” i hetspropagandan.

Vi får behålla snuset säger snusministern. Äntligen en politiker som gör något bra, kors i taket!

Lund/Malmö

Midsommarafton med matjessill, gräslök, nypotatis och gräddfil; jordgubbar till efterrätt. En koltrast sjunger för mig hela nätterna å det ljuvligaste. Jag målar, skriver och läser, påtar i trädgården, sitter i solen under mitt äkta kastanjeträd i ljumma vindar. Varför kan det inte alltid få vara så här? Det kan det kanske, för nu har jag gått i mål, dvs i pension. Med livet i behåll dessutom. 50 år av arbete, studier och aktivism har jag bakom mig. Free for eternity.

jordgubbar

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 21 juni, 2013 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: