Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #131

Top level guys

Världen

Ryska stridsplan har varit inne och vänt på svenskt territorium, tyvärr på natten då su34.140svenska luftförsvaret som bara fungerar på kontorstid låg och sov. Men även denna blamage kan säkert växlas in i ökade försvarsbidrag eller en eftertraktad Nato-anslutning. Bidragslinjen eller arbetslinjen det är frågan. Mogens Glistrup föreslog en gång att ersätta det danska försvaret med en telefonsvarare som säger på ryska ”Vi gir os!”

Sverige

”Vår statsminister verkar så fruktansvärt uttråkad”, lyder en rubrik i AB. Hälften av allianspartierna är på väg ut ur riksdagen och Reinfeldt s kognitiva formkurva verkar vara i fritt fall, nästan på gränsen till apati.

Jimmie Åkesson blev ordentligt tilltvålad i den direktsända kvinnofrågedebatten mot Jämställdhetsministern i svt 28/4. ”SD består av män som hatar kvinnor” var hennes första replik och redan där kom Jimmie av sig och hämtade sig aldrig innan debatten var slut. Patetiskt. Och detta ska föreställa SD:s battlestar? Snarare ett knappnålshuvudstort fallande stjärnskott som i allt snabbare takt konsumeras av den förgiftade atmosfär han själv har skapat.

”Jag blir så trött över detta politiskt korrekta att det som RFSU säger är det som gäller. Vadå neutral sexualundervisning – är RFSU den som sätter upp en standard på vad neutralitet är?? De som har en homoagenda och anser att hetero är förlegat och ska förlöjligas”, skrev Annelie Enochson (KD) på sin blogg (GP). Låter nästan avpixlat. Kanske borde Dagen gå ihop med Dispatch International?

Sossarnas ton är litet käckare. Här ska det minsann få väntas i 90 dagar innan unga får jobb och det ska föreställa en storartad reform. Nåja, allt är relativt och det kan knappast bli värre än det är nu med en ungdomsarbetslöshet på c:a 25%. Full fart framåt på snigelvägen!

I en granskning av den intensiva privata lobbyingen i riksdag och regering säger statsvetaren Jörgen Hermansson: ”Sverige är jämlikt bara på valdagen då det är en person och en röst som räknas, men vilka som därefter har möjlighet att påverka politiken riskerar att bli en fråga om ekonomiska resurser” (AB) .

Vad ska vi med dessa håglösa, lättpåverkade, fördomsfulla och överbetalda yrkespolitiker till? Kunde vi inte fatta och genomföra mycket bättre beslut själva? Och utan fallskärmar? Det skulle räcka med ett paraply så att inte the top level guys orenar på oss!

assholes

Malmö/Lund

Simon Berglind och anhängare bildar Lunds första kåkstad i Stadsparken för att skapa debatt om bostadspolitiken. ”Tystnaden har lagt sig men bostadsproblemen kvarstår”. Den 22 maj slår gruppen läger i Stadsparken för att öva. Kåkstad Lund är ett uppror mot den gällande bostadspolitiken och ett rop på hjälp. (SkD).

F.d. lundabon och Sverigedemokraten Erik ”Järnröret” Almqvist har emigrerat till 2588173_520_292Ungern där det finns fler rasister än i Sverige. Så var det med den nationalkänslan. Pengarna från riksdagen tar han förstås med sig. Bye bye Erik, ingen lär saknar dig. Konst&Politik har ju länge förespråkat att rasisterna ska landsförvisas och att flyktingarna får allmän amnesti och ska kunna känna sig trygga här. Desto bättre om SD emigrerar frivilligt, en utmärkt idé. Men pengarna ska stanna här för de tillhör svenska folket!

Dagens citat tillägnas poliser, politiker, företagsledare, bankdirektörer, sjukhusdirektörer, fastighetsmoguler och jurister m.fl.

”För att skapa en tjuv, gör någon till ägare. För att skapa ett brott, stifta lagar”.  — Ursula K. LeGuin: ”The Dispossessed”.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: