Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #130

No pasaran!

Världen

Om al-Assad använder kemiska stridsvapen mot den syriska oppositionen kommer USA att ingripa, säger Obama. Hittills har det rört sig om spekulationer, och al-Assad förnekar att så skett.

Sverige

Researchgruppen håller på att kartlägga näthatet och uppmanar: Vidarebefordra hatpost från din inbox till hatet@research.nu innan du raderar det. Dela vår information om att vi letar näthat under hela 2013. Dela på Facebook och skriv gärna om det på Twitter eller i andra sociala medier.

näthat

Jan Myrdal  föreslår i samma ämne på sin blogg att man publicerar IP-adresserna och namnen på näthatarna. Bra idé. Bonnierpressen har inte velat publicera detta förslag.

Ännu en Sverigedemokrat, Markus Wiechel, har vräkt ur sig rasistiska glosor,”aphelveten” med mera, mot mörkhyade människor. Men nu verkar ”nolltoleransen mot rasism” ha upphört, och SD-ledningen rycker bara på axlarna. Den var tydligen aldrig allvarligt menad utan bara en taktisk manöver. Wiechel ersatte den förut sparkade mannen med grisljuden, Lars Isovaara, vilket inte blev något lyft direkt. Allt är sålunda som vanligt i Sverigedummokraterna. Det går inte att avskaffa rasismen i ett rasistiskt parti med mindre än att partiet läggs ner. Gör det, tack!

1 Maj i Jönköping närmar sig och alla som vill jaga bort SvP bör åka dit.

Malmö/Lund

Lund: Manifestation mot sjukvårdskrisens Pia Kinhult. Under torsdagen den 25:e samlades ett 30-tal aktivister från Lundabor mot Nedskärningar för att protestera mot regionrådet Pia Kinhult. Kinhult kom till staden för att hon skulle prata på en vårdkonferens i stadshallen i Lund. Manifestationens budskap framfördes med banderollen ”Avgå Kinhult!” och ett flygblad som delades ut till förbipasserande. Flygbladet tog bland annat upp de dödsfall som skett som ett direkt resultat av nedskärningar av den skånska vården. Andra budskap var t.ex. ”Inga löner åt sjukvårdens chefer.” Kinhult själv smugglades in genom en annan lokal medan ett komiskt stort polisuppbåd bevakade manifestationen. Extra väktare hade hyrts in för att förhindra protester inuti stadshallen (motkraft.net).

Det råder full panik i hönshuset hos Avpixlat och Mismatch…förlåt, Dispatch International efter Studentaftondemon. Tydligen slog vi flera rasister i samma smäll; en klar bonus. Ingrid Carlqvist känns igen på det hysteriska ordvalet: samtliga hennes antagonister är ”blodtörstiga”, ett av de tre-fyra uttrycken i hennes ytterst begränsade vokabulär.

Och min lilla analys av Studentaftons kalendarium i Krönika #129 har orsakat publikrekord på Konst&Politik. Det tackar vi för. No pasaran!

Också här i Lund förbereder vi 1 Maj. Vår demo blir som vanligt den bästa, så häng med på KPVAFFISCH13jpgonsdag 13.00 från Knutstorg! Kulturpolitiska veckan genomförs sedan på Smålands nation. 4/5 Klasskamp, 5/5 Feminism, 6/5 Miljö, 7/5 Hemlöshet, 8/5 Antirasism, 9/5 HBTQ, 10/5 Aktivism, 11/5 Systemkritik. Mängder med föredrag och workshops från morgon till kväll. Du kan hämta programmet på India Däck Bokcafé.

Väl mött på 1 Maj kamrater.

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: