Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #127

Kärlek och revolution

Världen

Tupamaros, den berömda revolutionära gerillan som startades i Uruguay på 1960-talet och i Venezuela 1990, kommer att försvara Maduro, Chavez efterträdare, med vapen om så behövs. De ser sig själva som ”revolutionens högra hand”.
– Vi hjälper de fattiga i slummen och vi kämpar för att hålla slumområdena fria från kriminella och kriminalitet som är det största hotet mot revolutionen, säger Luis Garcia.
Garcia påpekar att hela valkampanjen har gått problemfritt – med ett undantag och det är rykten om hot mot Nicolas Maduros säkerhet. Det fick Tupamaros hundratusentals medlemmar att göra sig redo för det värsta.
– När vi känner att revolutionen är hotad kommer vi att ta till vapen för att försvara den. Vi ska inte låta USA och imperialismen krossa vår revolution, säger Luis Garcia.

tupamarosLäs mer om Tupamaros  historia i Uruguay här!

Sverige

Vänsterpartiet ökar med 1,6% och SD minskar med 1% i senaste Sifo-mätningen (SvD). V:s ökning är statistiskt säkerställd. Ett starkare v behövs för att radikalisera s, vilket onekligen kunde vara på sin plats. Att utesluta muslimer som Omar Mustafa borde dom till en början med låta bli. Islam har en kärna av social solidaritet som ska tas tillvara och inte diskrimineras om invandrarna skall rösta på s. Vi får hoppas dom går till v istället. Men egentligen hoppas vi på en — social revolution.

Deras kärlek slår det mesta. Livslång kärlek, finns det? För makarna Siw Nilsson och Per Erik Nilsson är svaret enkelt. I sommar har de varit gifta i 63 år och de är fortfarande lika kära.

Lönerna har ökat för handelsanställda med 50% de senaste 12 åren om än från låga utgångslöner. Detta borde gälla alla yrkesgrupper!

Malmö/Lund

Turturduvor

Dricksvattnet i Lund är numera drickbart igen (söndag 14/4). Vädret under nästa vecka blir fuktigt och upp till 17 grader. Våren kommer äntligen att märkas med fågelsång och tussilago. Mina kära turturduvor som på avstånd följt mig genom hela livet kuttrar återigen på sitt omfamnande sätt. Ni är tappra, jag älskar er! Och som vi har väntat på våren denna gång…

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 14 april, 2013 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: