Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #120

Carl Bildt, USA och CIA

Världen

Wikileaks nya dokument om Carl Bildt är intressanta. I dag kunde Aftonbladet avslöja hur Carl Bildt lämnat information från slutna svenska regeringsförhandlingar till USA på 70-talet. Utrikesministern har i intervjuer under dagen, och i sin blogg, påstått att uppgifterna inte stämmer. AB bemöter därefter felaktigheterna i Bildts svar och påståenden (AB). Bildt vrider sig som en mask på kroken och hans trovärdighet fortsätter att dala. Ta fram protokollen från Utrikesnämnden där Olof Palme läxar upp Bild för hans självsvåldighet i USA! Där finns ännu mer att hämta för alerta journalister, jag lovar.

Bildt

Sverige:Polisen bryter sina traditioner

En åskådare misshandlades av flera deltagare i en högerextremistisk manifestation i Gävle på lördagseftermiddagen.

Ögonvittnen berättar för Gävletidningarna på nätet hur demonstranterna från Svenska motståndsrörelsen tog en mobiltelefon från en förbipasserande kvinna som filmat dem och kastade den i marken. När en man i kvinnans sällskap lade sig i gav sig flera deltagare på honom och slog, sparkade och körde sina fanor i magen på honom.
När polisen kom hade den misshandlade mannen lämnat torget. Poliserna fick använda tårgas för att få demonstranterna att lämna platsen. En person ska enligt Arbetarbladet ha gripits.

Konst&Politik brukar inte ha anledning att berömma polisen och det har vi egentligen inte nu heller – det skulle krävas att varje högerextremist tårgasades varje dag året runt för att jämna ut skillnaden mot hur vänsterdemonstranter brukar behandlas av polisen. Men detta var ju för all del ett vackert undantag. Hoppas det kommer mera.

Malmö/Lund: Rädda Vården-demonstrationerna en succé
SR

Under lördagen demonstrerade 1000-tals i nätverket Rädda Vården runt om i Skåne. Bland annat i Malmö, Lund och Landskrona och Ängelholm. Detta för att protestera mot Region Skånes nedskärningar och omorganiseringar av sjukvården.Rädda Vården-demonstrationen samlade uppemot 3000 personer i Lund och minst lika många i Malmö.

Måleri

Bildkonstnärerna Angelica Kristensson och Yvonne Jeppsson har en gemensam utställning som pågår i Utställningshallen, Borlänge bibliotek. Vi möter till synes två helt olika temperament.Angelica Kristensson sysslar med klassiskt porträttmåleri. Hon målar i olja på duk.
Angelica Kristenson Aurelius och Yvonne Jespersson.
Utställningshallen, Borlänge bibliotek, 9/3-4/4.

Sist en rolig bild på en annan sorts måleri. Mossgraffitin sprider sig. Man kör mossa och yoghurt i en mixer och målar med det på väggen. Efter en tid har mossan fäst sig och grott, mjuk, grön och vacker! Kan aldrig vara olagligt med natur, eller?

w_natur_3

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 16 mars, 2013 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: