Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #117

Riv REVA!

Världen

I Afghanistan skärper nu president Hamid Karzai kritiken mot USA, och anklagar Washington för att samarbeta med talibanerna. USA:s ”beskydd” har som sig bör absurda konsekvenser för de länder man ockuperar och exploaterar.

Tiotusentals människor protesterar mot kärnkraften. I Japan pågår det i dag demonstrationer mot kärnkraften i flera städer, inför tvåårsdagen av jordbävningen som utlöste kärnkraftsolyckan i Fukushima. Nytillträdde premiärministern Shinzo Abe uppmanas lägga ner all kärnkraft i landet.(Ekot).

Sverige

reva3

(Bild courtesy Röda Malmö). Också i vårt eget land kommer demonstrationerna tätt just nu; kvinnodagen, Reva, Vårdupproret, Ojnareskogens framtid är några viktiga proteströrelser. Det svenska folket är inte så underdånigt längre, respekten för Staten minskar och kritiken av Kapitalet ökar.

Prekariatet 8 mars: Feminismen är den fattigas kamp mot den rika – all makt åt systrarna och därför till klassen. Feminismen är en kamp om tiden. En tid att leva och älska – och inte arbeta. (motkraft.net).

(S) vill kassera hela det politiska begreppet integration, vilket är en intressant omvärdering åt rätt håll. ”Integrationspolitikens främsta brist är föreställningen om att det skulle finnas olika homogena grupper – etniciteter – i samhället som skiljer sig från varandra”, står det i motionen. Gruppindelningen riskerar att ”spä på diskriminering samt rasism och kränka den enskilda människans rätt att identifiera sig själv”. Och en särskild integrationspolitik döljer att de egentliga problemen är klasskillnader.(SvD).

Såhär skriver en statlig myndighet i fråga om livsförlängande behandling av prostatacancer hos pensionerade män: ”För den här åldersgruppen av patienter tillkommer indirekta kostnader eftersom produktion minus konsumtion resulterar i ett underskott. Förlängd överlevnad för den här åldersgruppen ger därmed upphov till ökade samhällskostnader”. (SvD). Dessa iskalla byråkrater har redan infört ättestupan. Helt ovärdigt menar PRO som anmält fallet till DO. Vi följer utvecklingen, också här behövs protester och demonstrationer. Vi blir alla gamla till slut och då ska vi inte vara utlämnade åt empatistörda räknenissar!

graffitilinkoping

Graffiti ny sportlovsaktivitet i Linköping! Kul med graffiti på sportlovet.
När sportlovet är slut kommer Allaktivitetshuset i Skäggetorp inte att vara sig likt. 25 barn och ungdomar på graffitikurs låter kreativiteten flöda på väggarna. (Bild courtesy ÖC).

Malmö/Lund.

Virvelvindsbladet nr 33 är nu klart.

Här kommer videon från en av flera lyckade musikkvällar på India Däck Bokcafé: Bob Dylans ”Meet me in the morning”. Undertecknad på diskret munspel i bakgrunden.

Kom gärna in och fika på India! Aktiviteterna avlöser varandra och kanske finns det en trevlig uppgift för dig? Våra söndagsmöten 16.00 är ett bra första steg för dig som är nyfiken på vår verksamhet och gemenskap.

Uppdateringar: Lundabohemerna, Det radikala Lunds Historia, Athen i våra hjärtan. Makt och Motstånd mm har fyllts på, bla. med ett unikt ljudklipp. Denna blogg kan numera lägga ut mp3:or tack vare en uppgradering på wordpress.com. Tack till wordpress.com!

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 10 mars, 2013 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: