Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #108

The Great Anger

Världen

Freedom Press Bookstore i London brandbombades natten till fredag 1/2. Vill du göra en stöddonation via Bokhandeln INFo så gå med i detta event! Så här gör du: Skicka pengar till PlusGiro 404330-3 Skriv ”Stöd Freedom Press” i meddelandefält eller på talongen. Vi skickar pengarna oavkortat till Freedom Press.

Sverige

Värnamo Nyheter slår huvudet på spiken i ledaren ”Hur många Sverigedemokrater tål Sverige?” Den efterföljande debatten i kommentarsfälten (1996 inlägg) bekräftar precis vad Värnamo Nyheter skriver. Till skillnad från SD har dom dessutom humor. Svaren på SD:s alla övriga frågor hittar man på den roliga sajten ”Inte rasist, men…”

Tobias Billström (m) vill minska invandringen och lägger sig därmed så nära SD som möjligt i ett utspel nyligen. Skamlöst. Men inte oväntat. Samma rasister här som där!

”Högutbildade lever längre i ett ojämlikt hälso-Sverige” skriver fyra professorer på DN Debatt 3/2. Det skiljer 5 år i livslängd mellan samhällsklasserna. Detta är ingen nyhet utan ett förhållande som är lika gammalt som klassamhället men skillnaden ökar oroväckande.

Vargen, detta vackra, kloka och för människan ofarliga djur, hotas ännu en gång av vargskjutgalna jägare uppbackade av den skjutgalna Staten. Miljöorganisationer överklagar vargjakten, skriver Fria Tidningen. Naturskyddsföreningen, Världsnaturfonden WWF och Rovdjursföreningen är alla överens i sin kritik mot jaktbeslutet. De anser att jakten strider mot EU-rätten och den svenska jaktförordningen och har överklagat beslutet. De menar att den svenska vargstammen inte är tillräckligt stor för att bedriva en jakt i den här omfattningen. Och vargen var faktiskt här först. Det är inte vargen som är ett hot utan människan.

Malmö/Lund

Jönköpings Bokcafé hotas igen av moderata politiker. Skriv på namninsamlingen – lista finns på India Däck!

Boktipset

Mitchell Abidor: The Great Anger. Ultra-revolutionary Writing in France from the Atheist abidorPriest to the Bonnot Gang. Marxist Internet Archive 2008.

Denna bok innehåller radikala texter från Franska revolutionen 1789 till Majrevolten 1968. Bland annat Jaques Roux’ och Les Enragés manifest för första gången på engelska. Rekommenderas!

Uppdateringar: Vet du vem Musse Pigg från Uppåkra är? Läs om detta i artikeln ”Lunds konsthistoria”!

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 3 februari, 2013 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: