Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #104

Volontärkarriär

Världen

Varje år dör sex av 100 000 amerikaner en så kallad ”våldsam död”. Inget av de andra 16 länderna som studerats var i närheten av den siffran. Här finns hela den läskiga statistiken i prydlig diagramform. Med ett samhälle som baserat sin rikedom på folkmord, slaveri och girighet har amerikanerna blivit så aggressiva mot varandra att dom tar kål på sig själva – med vapenlobbyns välsignelse förstås.

Sverige

Annie Lööf  (C) vill ha ett fossilfritt samhälle. Men då gör hon klokt i att börja med sin egen fossiliserade tankevärld. Nyliberalismen är varken ny eller liberal, den är bara arkaisk, hopplöst föråldrad och just fossil. Så var det med den ”idédebatten”. (Courtesy Erik Rune).

Lööf-Thatcher

I en artikel på Sydsvenskans ledarsida (!?) försvarar Maria Wetterstrand (mp) Annie Lööf. Politikerna håller ihop, det är ingen brist på vi-känsla i det skrået. Det är alla politiker av olika färg mot alla väljare. Intressant.

Malmö/Lund

Antalet polisvolontärer i Malmö är fler än någonsin. Detta betyder två saker: 1) De arbetslösa är så desperata att till och med (den avskyvärda) polismakten framstår som ett alternativ. Och 2) detta är enda sättet för polisen att höja sin kompetens.

Uppdateringar: Artikeln ”Lunds konsthistoria” är nu på plats som jag lovade. Kom gärna med kommentarer, förslag på ändringar eller tillägg!

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 10 januari, 2013 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: