Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #78

Still not lovin’ the police

Världen

Efter att det nynazistiska partiet Gyllene gryning med uttalat invandrarfientlig hållning röstats in i parlamentet har antalet rasistdåd ökat kraftigt i Aten. Nyligen knivhöggs invandrare i en manifestation mot rasism (TT/AFP). Nya numret av Expo (nedan) behandlar bl.a. den grekiska nynazismen.

Sverige: Polisens trovärdighet ifrågasatt. Säpos kaffekassa hemligstämplas.

Sabina Schatzl på radions ”Kaliber” har gjort ett längre reportage om ”Polisens rätt att dumpa dig.” Det handlar om bl.a. Adam som följde med sin bror för att titta på skor, men hamnade på en asfaltsplan utanför stan. Carl var livrädd för att bli misshandlad och Eva osäker på om hon skulle hitta hem. Man intervjuar och drar slutsatser om denna märkliga hantering, som verkar mycket litet reglerad.

”Det visar sig att användningen av dumpning har ökat kraftigt. På sex år har den långt mer än trefaldigats i hela landet, från knappt 1600 händelserapporter 2005 till över 5400 stycken förra året. I Stockholms län har antalet nästan tiofaldigats på samma tid, från drygt 200 till över 2000.”

http://sverigesradio.se/sida7artikel.aspx?programid=87&artikel=5287642

Inte bara ordningspolisen utan också den politiska polisen sysslar med skumma verksamheter som råkat i blåsväder. Ystad Allehanda skriver 30/9: ”Nu är det stopp för granskning av hur Säpo använder sina anslag. Till och med kaffekassan har sekretessbelagts. Justitieminister Beatrice Ask har hemligstämplat allt från lokalhyra till telefonavlyssning. Vänsterpartiet kommer att anmäla henne till konstitutionsutskottet”.

Hur liberaler tänker

Hur liberaler tänker, i den mån dom gör det, har alltid varit ett mysterium lika mycket för utomstående som för dom själva. ”Att vara liberal är att vara kluven” sa ju den store filosofen Gunnar Helén en gång, och avsikten kan knappast ha varit att skapa klarhet i denna fråga. Nu har Disa Demirbag-Sten på sitt vanliga självsäkra och lätt nonchalanta sätt hittat själva formeln för ”demokrati”. Den innebär allas vår rätt att håna islam. Demokrati är inget vackert och upphöjt i stil med allas lika rättigheter och inflytande som vi tidigare trott, det handlar om ren illvilja. Vi häpnar inför denna intellektuella bedrift och plötsligt förstår vi hur liberaler tänker (DN 27/9).

Malmö/Lund

2-åringen Hadide får stanna i Sverige tills vidare, medan Migrationsverket och Socialnämnden i Lund bråkar om vem som gjort minst i detta ärende.

Restaurang Raurackel har öppnat igen och fungerar som vanligt. Hösten är här med vackra färger och milt väder. Konst & Politik älskar sina läsare. No surrender!

Dagens citat:

“Vad den liberale vill är förändringar som inte på något sätt rubbar hans egen ställning.”   — Stokely Carmichael

“En konservativ är en statsman som är förtjust i rådande missförhållanden, till skillnad från liberalen som vill ersätta dem med andra.” —  Okänd

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

2 kommentarer på “Krönika #78

 1. lista de emails
  16 oktober, 2012

  how long does it take you to finish a good article like this one? lista de emails lista de emails lista de emails lista de emails lista de emails

  Gilla

  • Konst & Politik
   17 oktober, 2012

   Half an hour maybe, sometimes more. But I usually wait until the next day before I publish it, so that I am sure there is no mistakes or grammar errors.

   Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 30 september, 2012 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: